Dinàmica1

FANTASMIKO DEL PRESENTE

Bon dia! Sóc el fantasmiko del presente (el fantasma perdut dels gelats). Per començar amb bon peu el matí, us proposo una dinàmica per parlar sobre el vostre present, ja que per contruir qualsevol cosa és important saber d’on partim. Està dividida en tres mini parts, preneu-vos el temps que necessiteu per cada una, però compteu que en total hauria de durar uns 25 minuts  🙂 

1. POSEM-NOS AL DIA: per trencar una mica el gel i posar-nos al dia, us proposem de parlar sobre com us ha anat la setmana, com esteu amb els amics i familiars, el mood que porteu aquí i avui… i qualsevol cosa que us volti pel cap o us preocupi! Aquest és un espai per vosaltres, on us heu de sentir còmodes per apropar-vos amb els companys i veure com està el grup emocionalment. Expresseu-vos! Tot és bo per compartir, no només rallades o coses dolentes!! (Però compartiu fins a on us sentiu còmodes, feu cas als vostres límits personals) 

2. EL CAU I JO: en aquest segon punt us convidem a parlar de què és per vosaltres el cau, com l’enteneu, com us hi sentiu, com esteu dins la unitat… Centreu-vos en la situació actual (ja parlarem més endavant del futur i passat).

3. FEM SERVEI: una part important de l’escoltisme, i sobretot a les unitats grans, és fer servei. A continuació us deixem la definició que en dóna Minyons: 

“Acció lliure, voluntària i pensada mitjançant la qual una persona, grup o col·lectivitat fa alguna cosa per a un/s altre/s sense esperar res a canvi llevat de la gratificació personal o col·lectiva de sentir-se útil als altres, i per tant, en una mesura modesta però valuosa, ser protagonista de la construcció d’un món millor. A l’escoltisme i el guiatge el servei va dirigit a la comunitat, es fa en grup i vol buscar una millora de la situació en la qual intervé. El servei, no ho oblideu, també és font d’aprenentatge, tant individual com col·lectiu.”

Parleu sobre la vostra concepció de fer servei, i com encaixa en la vostra idea/situació dins del cau. Aquesta definició s’asembla a la idea que en teníeu? Compartiu les vostres opinions, reflexions i punts de vista.

Scroll to Top